Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την φάβα Σχοινούσας!

Η ποικιλία "κατσουνι" είναι μια ντόπια ποικιλία που διασώθηκε. Ο "χρυσός της Σχοινούσας"...

Η ποικιλία "κατσουνι" είναι μια ντόπια ποικιλία που διασώθηκε. Ο "χρυσός της Σχοινούσας", απαιτεί πολύ φροντίδα και μεράκι για να μεστώσει. Το θέρισμά του γίνεται με το χέρι, όπως παλιά!
Στην καλλιέργεια δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
Είναι τόσο καλή όσο το χώμα που τη γεννάει!


ΣΥΝΤΑΓΉ:
Πλένουμε καλά τη φάβα σε κρύο νερό. Σε τρία μέρη νερού προσθέτουμε ένα μέρος "φάβα Σχοινούσας" . Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε συχνά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και ανακατεύουμε τακτικά για να μην "πιάσει". Μόλις το κρεμμύδι έχει λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι (λίγο), λάδι και σερβίρουμε με λεμόνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κάπαρη.
Καλή όρεξη!!!