Προέλευση: Αττική
Τραχανάς με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, κατσικίσιο γάλα
& αλάτι! 500 γρ.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τραχανάς γλυκός από Κατσικίσιο γάλα με Μπέϊκον
& Φέτα!
ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι τραχανά γλυκό με κατσικίσιο γάλα PASTABOUKIS 02
3,5 φλυτζάνια νερό
150 γρ. φέτα της αρεσκείας σας
80 γρ. μπέϊκον
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβετε το μπέϊκον σε μικρές λωρίδες και το σωτάρετε σε
ένα κατσαρολάκι χωρίς λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά.
Αφαιρέστε το μπέϊκον και ρίξτε στο κατσαρολάκι με το λιωμένο
λίπος, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τον τραχανά, τον σωτάρετε για ένα λεπτό
περίπου και προσθέστε ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει βράση.
Βράζετε τον τραχανά PASTABOUKIS 02 (από 100% σιμιγδάλι και
καθόλου αλεύρι, Κατσικίσιο γάλα) καλά μέχρι να χυλώσει. Όσο βράζει, ρίχνετε
μέσα το αλάτι, το πιπέρι.
Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι.
Όταν σερβίρετε τη σούπα σας, τη γαρνίρετε βάζοντας στο κέντρο
κάθε πιάτου από μία κουταλιά λιωμένη φέτα και πασπαλίζετε γύρω γύρω με το
ξεροψημένο μπέϊκον.
Καλή σας όρεξη!